Balance Entertainment Agencija

Marketing

5 Temeljnih Marketing Savjeta za Start Up

Marketinški savjeti za StartUpove

Prilikom pokretanja Start Up-a morate odrediti koliki dio ulaganja ide u marketing, a koliki dio ide u razvoje proizvoda. Većina poduzeća čini grešku da ne ulažu dovoljno novca ili uopće ne ulažu marketing za svoje poslovanje. To je fatalna pogreška. Zašto? Jer ako cijelo vrijeme trošite na izgradnju svog novog posla, kako će rasti, ako nitko ne zna da postoji? Bez obzira na to želite li priznati ili ne, znate da će morati doći do točke u kojoj ćete se morati fokusirati na marketing, pa evo nekoliko savjeta za marketing za početnike.

Većina startupa nema smjernice za dobar marketing. Zato je bitno obratiit se iskusnom savjetniku ili stručnjaku za marketing. Na vama da odredite kako ćete rasporediti budžet da bi se pročulo za Vas. Nadalje, ako radite s vrlo malim proračunom, put do uspjeha može postati jako težak. Ali ovih 5 savjeta će Vam pomoći da prebrodite bilo koje prepreke u poslovnom uspjehu.

Mock up of Marketing Branding Logo for Start Up

Sažetak – 5 Koraka koje morate poduzeti

1. Dobro istražite tržište prije pokretanja Marketinga za StartUp

Iako će se vaši proizvodi možda dopasti velikom broju kupaca, ipak nećete postići dobru prodaju ako ne upoznate potrebe i želje svojih kupaca. Općenito, što više kupaca želite kontaktirati, trebat će Vam više novca i vremena da biste ih mogli povući. Zato je jako bitno znati predstaviti proizvod tako da kupci dobiju dojam kako on poboljšava njihovu kvalitetu života.

Odaberite segment ili nišu svoje potencijalne publike i usredotočite se na njih. Stvorite par avatara klijenata kojim ćete pratiti njihove potrebe. Odabir određene niše će smanjiti vaše marketinške troškove, te će Vam garantirati da postignete bolje rezultate. Stoga, ako imate više potencijalnih segmenata u vezi s vašom publikom, bit će bolje ako izmijenite svoj sadržaj kako biste dosegli svaku ciljnu skupinu, za što će vam trebati znatan proračun.

Ovo je još jedno područje u kojem je kritična upotreba internetskih anketnih i istraživačkih alata. Možete stvoriti niz kratkih anketa i podijeliti ih putem društvenih medija ili. Što ste detaljniji, to ćete bolje prilagoditi ponudu i lakše stupiti u kontakt s potencijalnim klijentima.

2. Jasno definirajte svoje Marketing Ciljeve i Metrike za StartUp


Što manje novca ili vremena imate za rad, to je viša potreba da budete potpuno jasni i detaljni u vezi sa svojim ciljevima.

Prvo se zapitajte ovo važno pitanje: Što za vas znači uspjeh? Naravno da želite zaraditi, ali nije realno očekivati da će svaki marketinški pothvat zaraditi novac. Stoga morate utvrditi sve potencijalne ishode u smislu onoga što zapravo smatrate „uspjehom“; da li to znači određenu količinu prodanih proizvoda, više pretplatnika ili više prometa na vašoj web lokaciji. Sve ove kombinirane stvari znače više publiciteta u vezi s vašim startupom i na kraju mogu zaraditi više novca.

Da biste odredili stupanj svog uspjeha, važno je shvatiti gdje stojite. Prikupite svu analitiku i statistiku svoje web stranice kako biste utvrdili trenutne podatke. Procijenite što više podataka o trenutnom statusu vaše tvrtke.

Nakon što izmjerite neke osnovne točke, odredite kako ćete mjeriti sav svoj naporan rad. Na primjer, ako želite povećati broj posjetitelja vaše web stranice, na koji ćete način konkretno mjeriti rezultate?

3. Odredite Budžet za Marketing i razvoj proizvoda StartUp-a

Ovaj je sljedeći korak složen, a opet jednostavan. Određivanje proračuna jednostavno znači shvatiti koliko novca zapravo možete potrošiti na marketinški aspekt vašeg poslovanja. Drugim riječima, koliko novca će trebati za postizanje uspjeha? Također, ne zaboravite na faktor vremena. Koliko vremena možete potrošiti i na planiranje i na upravljanje marketinškom kampanjom?

Ovaj korak često zbunjuje ljude jer oni ne znaju točno koliko novca je potrebno za postizanje rezultata. U suštini, ne postoji čarobni broj. Za većinu startupova, nije ni određen poseban budžet za promociju.

4. Usredotočite se na Kvalitetan sadržaj i Proizvode


Iako možda nemate puno za ponuditi u vidu popusta kako biste privukli potencijalne kupce, možete predstaviti dobar, kvalitetan sadržaj i kvalitetne proizvode koji su povezan s ciljanom publikom.

Kada su u pitanju društveni mediji, imajte na umu da najuspješniji brendovi kontinuirano dijele zanimljiv sadržaj koji često nije očito oglašavanje ili izravan poziv na akciju. Uspješne tvrtke često objavljuju i dijele ideje, te razvijaju proizvode za koje je njihova publika najviše zainteresirana. Izravno se povežite sa svojom publikom odgovaranjem na njihove komentare o sadržaju koji šaljete. Ovaj marketinški proces je dugoročan, ali gradi dug i pouzdan odnosa s potencijalnim kupcima.

5. Slušajte i promatrajte klijente i konkurenciju


Smiješno je misliti da jednostavno možete pokrenuti marketinšku kampanju i dobiti trenutne rezultate. U stvarnom svijetu to ne funkcionira tako. Morate slušati i pažljivo pratiti što se zapravo događa. Razmotrite sljedeće:

• Pažljivo gledajte različite kanale društvenih medija da biste utvrdili vrstu povratnih informacija koje primate.
Proučite domaće i inozemne konkurente u vašoj branši
• Postavite i nadzirite Google Analytics

Kada je riječ o poslu važno je slušanje i promatranje. Pomnim slušanjem dat ćete priliku da se odmah pozabavite bilo kojim negativnim povratnim informacijama ili nadogradite na pozitivnim aspektima. Ključno je da mlade tvrtke pažljivo slušaju kako bi se mogle učinkovito uspostaviti od samog početka.

Zaključak – 5 Temeljnih Marketing Savjeta za Start Up

Ako Vaši marketinški napori ne uspijevaju nemojte se obeshrabriti, učite na svojim pogreškama, odmah se vratite i pokušajte ponovo. Uspješan marketing odnosi se na rafiniranje vaših metoda kako biste odredili što najbolje radi za vas. Vratite se i procijenite svaki korak vaše kampanje. Koja područja možete poboljšati? Ciljate li na pogrešnu publiku? Koristite li pogrešne kanale društvenih medija za svoju određenu nišu?

Za malo motivacije, ovdje su jedni od najuspješnijih StartUp-ova s naših prostora

U slučaju da imate pitanja ili želite znati više

Vjerujemo da će Vam ovi savjeti olakšati poslovanje i povećati prodaju. Ako Vam nešto nije jasno ili želite doznati više, slobodno nas možete kontaktirati i rezervirati svoju 30 minutnu sesiju razvoja strategije (u vrijednosti 1.000,00 kn) potpuno besplatno. Da bi rezervirali termin kliknite gumb ispod i ispunite kontakt formu, a mi ćemo Vam rado pomoći.

Similar Posts

hr

Nastavljanjem korištenja stranice prihvaćate upotrebu kolačića. Više informacija

Postavke kolačića na ovoj web stranici postavljene su na "dopuštanje kolačića" kako bi se omogućilo najbolje iskustvo pregledavanja. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu bez promjene postavki kolačića ili kliknete "Prihvati" u nastavku, vi pristajete na to.

Zatvori